BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Jumaat, 4 Mac 2011

..................


Cara yang betul untuk memasak mie instan tanpa merugikan tubuh kita dan kesihatan. Biasanya, bagaimana kita memasak mie instan adalah untuk menempatkan mie ke dalam periuk dengan air, membaling serbuk dan biarkan masak selama aound 3 minit dan kemudian siap untuk dimakan.

Ini adalah kaedah yang SALAH dalam memasak mie instan.

Dengan melakukan ini, ketika kita benar-benar masak bahan ke dalam serbuk, biasanya dengan MSG, itu akan mengubah struktur molekul dari MSGcausing untuk menjadi racun.

Hal lain bahawa anda mungkin atau mungkin tidak relize adalah bahawa, mi yang dilapisi dengan lilin dan itu akan memakan masa kira-kira 4 hingga 5 hari untuk ti tubuh mengeluarkan lilin setelah anda mengambil mie.

BENAR METODE:

1. Rebus mie dalam periuk dengan air.

2. Setelah mie matang, keluarkan mie, dan membuang air yang mengandungi lilin.

3. Rebus satu periuk air sehingga mendidih dan masukkan mie ke dalam air mendidih panas dan kemudian menutup api.

4. Hanya pada tahap ini ketika api tidak aktif, dan semasa air sangat panas, masukkan bahan tersebut dengan bubuk ke dalam air, untuk membuat sup mie.

5. Namun, jika anda memerlukan mie kering, keluarkan mee dan tambah bahan tersebut dengan bubuk dan melemparkannya untuk mendapatkan mie kering.

0 ulasan: